2012 febr.1.

Ezt a dátumot én biztosan megjegyzem. Nem csak azért mert sok egyes és kettes számjegy van benne, hanem azért is mert hosszú várakozás után végre van módom a VDW Gold Reciproc kipróbálására.

Külsőre nagyon hasonló az előző Goldhoz, de már a külsején is látszik, hogy van benne változás.Több a bemérő rész kijelzője. Ugyanúgy megtalálható a beméréshez szükséges kábelmennyiség, mint az elődjén. A sok kábel néha zavaró, de ha már kialakítottuk a készülék helyét, a megfelelő ergonómiát, akkor már nem okoz gondot.

Mit tud többet, mint az elődje? Tudja a RECIPROC mozgást, és így egy olyan típusú és minőségű gyökérkezelési lehetőséget nyújt, mint amilyet én még korábban nem tapasztaltam. Egyrészt a Reciproc rendkívül gyors műszer. Benne van a lehetőség, hogy a csatornák nagy részét egyetlen tű felhasználásával fel lehet tágítani. Hihetetlenül gyors. És egyetlen egy tűt sem törtem még be, mióta ezt használom. Az elmúlt közel másfél évben VDW Silver Reciproc motorral használtam. Természetesen akkor volt hozzá egy külön bemérőm. De most a bemérő benne van a készülékben, ami jelentősen meggyorsítja a kezelést.

Pulpitis esetén, illetve ha még vitális pulpa található a csatornában, akkor azt el kell távolítani, mert bezavarhatja a bemérőt. Ez bármelyik bemérőre igaz. Viszont ez után, illetve ha van egy nekrotizált fogunk, rögtön az elejétől kezdve indíthatunk a Reciprockal. Igazából a leírás azért nem tart tovább, mert olyan gyors az egész művelet.

Most megyek, gyökérkezelek egy gyors fájdalommenteset  :)    de még visszatérek a cikk folytatásával...

Legjobbakat!

2012 nov. 26.

8-9 hónap intenzív használaton vagyunk túl. A VDW Gol Reciproc konstans megbízható készülék. Pontosan mér a bemérő, a gép még mindig megfelelő módon működik. Reciproc tűt még mindig nem sikerült beletörni a csatornába. Egyszerűen gyorsan tanulható a készülék kezelése. Szerintem remek választás minden gyökérkezelést végző kolléga számára. Kellőképpen automatizált (előre beállított forgatónyomaték és fordulatszám) és megfelelő módon a felhasználó által kontrollált ( a motor akkor indul, amikor én akarom) eszköz. 

Üdvözlettel,

Szabó Szilárd 

szerintünk: (1/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://endodent.blog.hu/api/trackback/id/tr714168679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
free counters
süti beállítások módosítása