A kezdőröntgen fontossága: 25 év körüli fiatal nő jelentkezik kollégánál. Ráharapási fájdalomra panaszkodik. Vitalitás vizsgálat után kiderül, hogy a fog nem él. 5 éve készült bele egy Gradia inlay. Elhalt a fog, tehát megtrepanálja. Még éjszaka a fiatal hölgynek iszonyatos fájdalmai voltak. elment ügyeletre, ahol ismét nem készült röntgen, viszont éjszakai ügyeleten dolgozó doktorok rutinszerű eljárásaként kinyitotta a fogat.(Gondolom , hogy a nyomást csökkentse). De ha már kinyitotta, akkor már nyitva is hagyta: mondván "ha már fáj, akkor legalább fertőződjön is be." De rötgen még mindig nem készült.

Másnap reggel a lány visszamegy a fogorvosához, aki átreszeli a fogat majd felhív.

"Gyere! Ezt nézd meg!"

"Röntgen van?"

"Nincs."

"Csináljunk!"

A röntgenen hatalmas elváltozás látható. Buccalisan fistula kezdemény, ami fél nap alatt fejlődött ki. Csillapíthatatlan fogfájás Sublingualisan is már tapintásra fájdalom. A fog eltávolítását javasolom. Extractio után kiderül, hogy igazam volt. Nem azért mert okos vagyok, csak mert gyökérkezelés előtt kezdő röntgent kell készíteni!

MINDIG

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://endodent.blog.hu/api/trackback/id/tr682505509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
free counters
süti beállítások módosítása