Úgy látom nagy az igény az Mtwo gépi gyökértágító rendszer megismertetésére, ezért itt van néhány hasznos gondolat:

Az M2 egy olyan gépi tágító rendszer, amely segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk a csatornákat preparálni. Az alapgondolat lényege, hogy a konicitást folyamatosan tűről tűre növelik. Az ISO 10-es, legkisebb tűnek  4%-os, az ISO15-ös tűnek már 5%-os a 20-as sárgának pedig már 6%-os a konicitása.Ezzel a tűknek nem a csúcsi része, hanem csak a középső része kezdi el a preparációt. Ezzel egy "módosított crown down" technikát sikerült kifejleszteni.  

Másik nagyon fontos dolog a preparáló élek száma. Csak 2 praparáló él van, innen a név is MTwo. Ez a két él azért nagyon jó, mert a vágóélek mellett nagy hely van a preparált debris elszállítására. Ennek a következménye az, hogy a tű kevésbé szorul bele a csatornába, tehát kevésbé tud beletörni.

Harmadik dolog a vágóélek szögei:

Egyrészt a tű vágóéle a gyökércsatornára merőlegesen lehet pozitív, neutrális és negatív. A VDW Mtwo-nak pozitív a vágóéle. Ezáltala a tű nagyon efektív.

Másrészt a fog hossztengelyéhez képest milyen a vágóélek dőlésszöge. A 10/04 tű még mint egy csavar a fog hossztengelyére szinte merőleges. Ennek az az értelme, hogy a tű minél gyorsabban elérje a gyökércsúcsot. A 25/06 -os tű élei pedig szinte párhuzamosak. Mi lehet ennek az értelme? A tűvel így oldalirányban lehet hatásosabban preparálni. A felesleges debrist könnyebb eltávolítani.

Mindenkinek hatásos preparálást kívánok! Folyt köv.

 

 

 

 

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://endodent.blog.hu/api/trackback/id/tr472518435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
free counters
süti beállítások módosítása