Endodonciai motor integrált bemérővel. Ezzel a géppel bármelyik gépi forgó NiTi tágító műszer meghajtható. Pedállal működtethető, akkor forog a gép,amikor én akarom, és nem akkor amikor ő. A különböző tűrendszerek paramétereit (fordulatszám, forgatónyomaték) a gyár előre betáplálta a gépbe, így nem nekünk kell minden egyes tűnél bepötyögni a felhasznált tű forgatónyomaték és forgás értékeit.

Upgradelhető: a későbbi fejlesztéseket,  a kereskedő cég fel tudja telepíteni a Gold-ra. Ha kijönnek egy új tűrendszerrel, akkor annak az adatait is fogja tudni.

 Ellentétben más gépekkel töltés ideje alatt is használható. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, hiszen így nem kell megállni a gyökérkezelés közben (elég furcsán nézne ki a beteg, szájából kilógó kofferdámmal, ahogy üldögél fél órát és közben arra vár, hogy az aktuális endomotort feltöltsük). Folyamatosan lehet dolgozni vele.  

Precíz gépről van szó, a beállított paramétereken forgatja a tűket.

Hogyan használjuk?

Bekapcsolás után aktiválni kell a bemérő funkciót. Ezt úgy tehetjük meg, ha az ajakkampóra rácsíptetjük a csíptetőt. Ekkor egy kis LED pirosról zöldre vált.

Ellenőrizzük le, hogy az APEX STOP funkció be van-e kapcsolva. Ezt a menüben tehetjük meg. Aktiválni kell az AUTOMATIKUS VISSZAFORGATÁS ARS gombot. Addig kell nyomogatni, amíg zöldre nem vált.

Ha ezek megvannak, akkor hajrá.

3 éve használom ezt a gépet ritkán van vele problémám.

Jellegzetes bemérő hiba, hogy tág gyökércsatornák esetén a bemérés pontatlan. Ilyenkor az a tapasztalatom, hogy exstirpáció elvégzése után a nagyobb tűkkel, akár ISO 80-sal kell kezdeni a gyökércsatorna bemérését. Majd ha így nem sikerül eljutni a gyökércsúcsig akkor egyre kisebb és kisebb tűvel kell megpróbálni. Így pontosabb lesz a munkahossz meghatározás.

 

Hasznos lehet végighallgatni egy tanfolyamot is:  http://endodent.blog.hu/tags/tanfolyamok

 

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://endodent.blog.hu/api/trackback/id/tr32600564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
free counters
süti beállítások módosítása