2010 dec. 10-én sikeresen megtartottuk előadásunkat dr.Tóth Zsuzsanna dékánhelyettes asszonnyal a kézi és gépi gyökérkezelésről.

Úgy tűnik jól sikerült összeállítanunk a tematikát, mert sok érdeklődőt vonzott a gyakorlattal egybekötött előadás. A sokféle tágítórendszer mellett sikerült bemutatnunk a VDW cég termékeit. Főleg az Mtwo tűkről és a VDWGold-ról adtuk át tapasztalatainkat. Persze szóba került a Solomium és a Pro Root MTA is. A hallgatóságból többen mesélték el élményeiket a sikeres és néha a kudarcott vallott gyökérkezelésekről. Megállapodtunk abban, hogy a betegeknek milyen fontos, hogy a gyökérkezelés azonkívül hogy szakszerű, mellette fájdalommentes is legyen.

Magyarországon hihetetlenül nem dotálja az OEP a gyökérkezeléseket. Mindegyik előadás kávészünetében előjön a téma, hogy nálunk gyakorlatilag az anyagköltséget nem finanszírozza az állam. Hogyan próbáljon meg így bárki is normál minőségű gyökértömést készíteni egy OEP finanszírozta helyen? Ez csak emberfeletti energiával és erőfeszítéssel sikerülhet csak. Szóval le a kalappal a jó gyökértömést készítő kollégák előtt. Nekem nem tudom, hogy egy idő után lenne-e kellő lelkesedésem...

Aki részt vett az előadáson, a pontokon kívül, azért érkezett, hogy fejlessze gyökérkezelői tudományát. mindenkinek van előrelépési lehetősége, nekem is.

Betegeink igényszintje folyamatosan növekszik. Egyre többen szeretnék saját fogaikat megtartani, kontervatív úton, implantátumok nélkül. Követnünk kell a "piac" igényeit. Aki eddig tűs kontrollal végezte a csatornahossz meghatározást, az nyithat az elektromos bemérők irányába. Aki eddig kézi műszerekkel tágított az kipróbálhatja a gépi tágítókat (pl.:M2). További lehetőség ezen gépek kombinációja, amikor a bemérő és az endomotor egy gépbe van beépítve: VDW Gold.  

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://endodent.blog.hu/api/trackback/id/tr702494811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
free counters
süti beállítások módosítása